کندانسور چیست؟


✅آشنایی با انواع کندانسور و نحوه عملکرد آن :

کندانسور یکی از قطعات مکانیکی بسیار مهم در یخچال می باشد . کندانسور یخچال عملکردی عکس اواپراتور دارد ، به این صورت که در کندانسور گاز مبرد یعنی همان گازی که سبب سرد کردن فضای داخلی یخچال می گردد، نظیر گاز فروئون موجود در یخچال فریزر که با استفاده از کمپرسور با فشار بسیار زیاد وارد می گردد، باید با کاهش دمای خود، به شکل مایع تبدیل گردد. اساسا کندانسور در یخچال فریزرها و یا کولرهای گازی یا هر وسیله ی برقی دیگری کار چگالش گازمبرد و یا کندانس را با خنک نمودن گاز مبرد انجام می دهد.

به طورکلی، گاز مبرد با دما و فشار بالا از لوله ی رفت کمپرسور وارد بخش کندانسور شده که در این قسمت به نام گاز داغ معروف است که به تدریج توسط کندانسور حرارت خود را به محیط منتقل کرده و پیش از وارد شدن به درایر و لوله مویی به مایع تبدیل می گردد. پس از آنکه گاز در داخل کمپرسور تحت فشار قرار گرفت تا برای حرکت درون لوله های مسیر آماده گردد، حرارت گاز افزایش می باشد و در صورتی که این حرارت و گرما از گاز کم نشود فرآیند سرماسازی با مشکل روبرو خواهد شد.

✅ انواع کندانسور :

🔴 کندانسور هوایی :

در پشت یخچال به شکل یک شبکه ی توری شکل قرار گرفته است که اکنون در یخچال فریزرهای جدید این مورد را کمتر مشاهده می نمایید، البته این نوع از کندانسور به دلیل اینکه با محیط سطح تماس کمتری دارد، دیرتر گرد و غبار بر روی آن می نشیند.

🔴 کندانسور پاکتی یا مکعبی :

کندانسور پاکتی یا مکعبی کنار کمپرسور یا زیر یخچال قرار دارد. این نوع کندانسور با استفاده از یک فن خنک میگردد و گرمای محیط اطراف و داخل کندانسور را مکش نموده و به سوی کمپرسور هدایت می نماید. این مدل از کندانسور یخچال با محیط بیرونی یخچال تماس بیشتری دارد و در نتیجه باید سریعتر اقدام به تمیز کردن آن نمود.

🔴 کندانسور درون بدنه ی کابین یخچال فریزر یا کندانسور مخفی :

این نوع کندانسورها میان ورق و فوم بدنه ی یخچال تعبیه شده اند، در اصل به دو طرف بدنه ی یخچال متصل شده اند. در این نوع از کندانسورها به علت اینکه بدنه ی خارجی یخچال حرارت کندانسور را انتقال می دهد و بدنه ی داخلی یخچال سطح وسیع و هم سطح رنگی تمیزی دارد، گرد و خاک به ندرت سبب جلوگیری از سیستم انتقال حرارت می گردد.

پاسخ بدهید

ایمیلتان منتشر نمیشودفیلدهای الزامی علامت دار شده اند *

*

error: قابل کپی برداری نمی باشد!