فرمول ها و محاسبات مهندسی صنعت تهویه مطبوع

فرمول ها و محاسبات مهندسی صنعت تهویه مطبوع 

سایت دیفراست www.defrost.ir مرجع تعمیرکاران لوازم خانگی

کانال تلگرام گروه تولیدی دیفراست

Telegram.me/defrostgrop

باما همراه شوید

 

  • دبی آب در گردش کندانسور چیلر:

GPM = Q/5000

Q: Cooling load (Btu/hr

 

  • دبی آب درگردش برج خنک کننده:

GPM = 3{GPM/TR} * TR

TR: Cooling load (Ref.Ton

 

  • هدپمپ گردش آب کندانسور چیلر:

افت فن + افت کلکتور+ افت کندانسور + کویل + ( L = (l*1.5

L (ft : هدپمپ

l (ft : طول مسیر رفت و برگشت از کندانسور چیلر به دورترین مصرف کننده

5ft = افت کلکتور

10ft = افت فن کویل

25ft (از کاتالوگ چیلر) = افت کندانسور

 

  • هدپمپ گردش آب برج خنک کن:

کندانسور نازل ورودی و خروجی برج + افت برج + اختلاف ارتفاع + افت + ( L = (l*1.5

L (ft : هدپمپ

l (ft : طول مسیر رفت و برگشت آب برج خنک کن

5ft = افت کلکتور

25ft (از کاتالوگ چیلر) = افت کندانسور

30ft (از کاتالوگ برج خنک کن) = افت برج 

 

  • فرمول محاسبه انتقال حرارت:

Q = U.A.ΔT

Q (Btu / hr

U (Btu/hr.ft2.oF

A (ft2

ΔT (oF

 

  • تبدیل واحدهای مهم:

TR = 12000Btu/hr تن تبرید

Btu/hr/4 = Kcal/hr

M3/hr * 4.4 = GPM

Gallons * 3.785 = Lit

CFM / 0.6 = M3/hr

HP * 0.735 = Kw

Btu/hr * 0.29287 = Watts

 

  • محاسبه سطح مقطع دودکش:

A = 0.02Q/√H ⇐ برای سوخت مایع و گاز

A (cm2 : سطح مقطع دودکش

Q (Kcal/hr : ظرفیت حرارتی دیگ

H (m) = h1 + 0.5h2

h1: طول عمودی دودکش

h2: طول افقی دودکش

 

  • محاسبه ظرفیت منبع انبساط باز چیلر:

V(Lit) = TR / 4000

TR: Cooling load (Ref.Ton

 

  • محاسبه قطر لوله انبساط چیلر:

d (mm) = 15 + 1.5√ (TR/4000

 Min : 1 “1/4

 

  • محاسبه ظرفیت منبع انبساط باز دیگ:

V (Lit) = (Kcal/hr*1.5) / 1000

 

  • محاسبه قطر لوله های رفت و برگشت منبع انبساط باز دیگ:

d1 (mm) = 15 + 1.5 √ (Q/1000) لوله رفت

d2 (mm) = 15 + (Q/1000 لوله برگشت

Q (Kcal / hr

 

  • محاسبه حجم منبع گازوئیل:

V (Lit) = GPH * 4 * N * n

GPH : مصرف گازوئیل مشعل ها

N: ساعات کارکرد مشعل در شبانه روز (معمولا 20 ساعت)

n: تعداد روزهای ذخیره (معمولا 45 روز)

 

  • مصرف بخار چیلرهای ابزورپشن معمولا 20 ∼ 18 lb/hr به ازای هرتن تبرید با فشار 20psi میباشد.

 

  • مصرف آب دیگ بخار:

GPM = 0.002 * lb/hr (بخار تولیدی دیگ)

 

  • فرمول محاسبه ظرفیت حرارتی مبدل ها و منابع آبگرم:

Q = GPM * 500 * ΔT 

Q (Btu/hr) : ظرفیت حرارتی

GPM: دبی آب گرم کننده یا گرم شونده در گردش

ΔT (oF( : اختلاف دمای آب ورودی و خروجی

 

  • فرمول محاسبه ظرفیت حرارتی کویل های هواساز:

Q = CFM * 1.08 * ΔT

Q (btu/hr) : ظرفیت حرارتی

CFM: دبی هوای عبوری از سطح کویل

ΔT (oF: اختلاف دمای هوای ورودی و خروجی

 

  • محاسبه ظرفیت مبدل استخر و جکوزی :

برای استخر : Q(Kcal/hr) = {V(m3) / 24hr} * 1000* (24°C – 4°C

برای جکوزی : Q(Kcal/hr) = {V(m3) / 24hr} * 1000* (28°C – 4°C 

 

  • محاسبه ظرفیت فیلتر استخر و جکوزی :

GPM = {V(m3) / 6hr} * 4.4

V : حجم استخر یا جکوزی برحسب مترمکعب میباشد.

 

  • هر افشانک آتش نشانی محوطه ای به مساحت 12 مترمربع را پوشش میدهد.

 

  • سیستم های بخار در تاسیسات مکانیکی:

Low Pressure : 15 psig

Medium Pressure : 60 psig

High Pressure : 100∼150 psig

 

  • سرعت های مجاز :

Water : 1.5∼3 m/s

Steam : 20 m/s

Air in pipe : 20 m/s

Air in duct (industrial) : 1050 ft/min

Air in duct ( non industrial) : 900 ft/min

Air in return or exhaust ducts : 750 ft/min

Air passing trough coils : 500 ft/min

Air passing from exhaust grills : 200 ft/min 

 

  • محاسبه قطر کلکتور :

Φ = √ Φ1 . Φ2 . Φ3 … Φi

Φi : قطر لوله های ورودی یا خروجی

 

  • مصرف گاز طبیعی و گازوئیل مشعل :

مصرف گاز طبیعی : m3/hr) = Q(Kcal/hr) / 9500 )

مصرف گازوئیل : m3/hr) = Q(Kcal/hr) / 26000 )

 

  • محاسبه سرانگشتی بار حرارتی ساختمان :

Q (Kcal/hr) = A(m2) . 150

 

  • محاسبه سرانگشتی بار برودتی ساختمان :

Q (TR) = A(m2)/25 

 

  • محاسبه سرانگشتی تعداد پره های شوفاژ فولادی :

N = Q(Kcal/hr) / 125 (OR

N = Q (Btu/hr) / 500

Q : بار حرارتی فضای موردنظر میباشد

 

  • محاسبه سرانگشتی تعداد پره های شوفاژ آلومینیومی :

n = N * 0.75

N : تعداد پره های شوفاژ فولادی می باشد که طبق بند 27 محاسبه میگردد

 

  • محاسبه سرانگشتی ظرفیت دیگ حرارتی مرکزی :

Q (Kcal/hr) = {(L*W*H) *36*4.8} *N/4

L*W*H : حجم فضای یک طبقه ساختمان میباشد

N : تعداد طبقات ساختمان میباشد

 

  • ارتفاع نصب هود آشپزخانه های صنعتی 180 سانتیمتر از کف تمام شده آشپزخانه میباشد.

پاسخ بدهید

ایمیلتان منتشر نمیشودفیلدهای الزامی علامت دار شده اند *

*

error: قابل کپی برداری نمی باشد!