بررسی معایب دستگاه های تصفیه آب خانگی
سایت دیفراست www.defrost.ir مرجع تعمیرکاران لوازم خانگی
کانال تلگرام گروه تولیدی دیفراست
Telegram.me/defrostgrop
باما همراه شوید
در یک تحقیق که بر روی 110 دستگاه تصفیه آب در دانشگاه علوم پزشکی اراک انجام شد و بر اساس نتایج حاصل از تحقیقات در سایر مراکز، دستگاه های تصفیه آب خانگی دارای 12 عیب عمده به شرح زیر می باشند:
1- دستگاه های تصفیه آب در مکانیسم رقابتی شیمیایی حذف یون ها، ابتدا یون های مفید ( کلسیم، منیزیم، پتاسیم، فلوراید، روی و… ) را حذف میکنند تا بتوانند سایر یون های زیان آور (نیترات، نیتریت، و…) را به چنگ آورده و حذف کنند.
2- مصرف کنندگان آب دستگاه های تصفیه آب خانگی از کیفیت آب مصرفی خود در عمل اطلاعی ندارند و دستگاه امکان آگاهی برای مصرف کنندگان از آب دستگاه تصفیه را فراهم نمی کند. درحالی که نصب 2 عدد آنالیزور EC در مسیر آب ورودی و خروجی هزینه زیادی در برابر کل هزینه تمام شده ندارد.
3- باتوجه به حذف کلر در فیلتر سیاه کربن اکتیو دستگاه تصفیه، شاهد رشد باکتریها در بخشهای دیگر دستگاه تصفیه آب می باشیم. چنانچه در تحقیق مشخص شد که در 22% موارد، آب ورودی به دستگاه سالم بود ولی آب خروجی از دستگاه دارای آلودگی میکروبی بود.
4- مخازن ذخیره آب دستگاه ها قابل تشخیص است و متاسفانه پس از مدتی لایه ای از باکتری ها ( بیوفیلم ) در جداره مخزن مستقر و ایجاد آلودگی و توکسین در آب میکند. این مخزن ها که گاه سالها شستشو نمی شوند، در صورت امکان دست کشیدن یا رویت این لایه لزج به خوبی حس میشود و قابل دیدن است.
5- درصورت وجود باکتری های آلاینده در آب، در شرایط دمای گرم و مرطوب در زیر ظرفشویی آشپزخانه ها (محل نصب دستگاه) و عدم وجود سرعت شستشو در فیلتر و مخزن، باکتری تکثیر یافته و یک باکتری تبدیل به هزاران باکتری میگردد. سیاهی و تیرگی فیلترها که افراد در زمان تعویض فیلتر مشاهده می نمایند عمدتا ناشی از همین تکثیر باکتری هاست.
6- مشکل دیساسیون و تخریب و تجزیه بافت و پلیمر فیلترها و مواد آلی تکثیر یافته بر روی آنها و راه یافتن آنها به آب آشامیدنی نیز مشکل دیگری است که بحث مخاطرات آن نیاز به تحقیق و بررسی بیشتر دارد.
7- تاخیر در تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب خانگی و عدم کارائی و راندمان دستگاه، یکی دیگر از مشکلات این دستگاه هاست. در 22% موارد این مشکل مشاهده شد که افراد احساس نیاز به تعویض فیلتر ننموده و یا تعلل نموده و به همان آب خروجی نامناسب عادت کرده اند.
8- وجود نوعی طعم و بو و حتی تلخی ناشی از حذف کامل املاح و به نوعی دیونیزه شدن آب، در آبهای تصفیه شده دستگاه های تصفیه آب خانگی و برهم خوردن بالانس یون ها مشاهده و اکثر مصرف کنندگان این تغییر طعم را تجربه و تایید می نمودند ولی کم کم ذائقه ی آنها به همان آب دستگاه منزلشان عادت و سایر آبها را نامطلوب تلقی میکنند.
9- نگاه سازمان جهانی بهداشت WHO به آب آشامیدنی، نگاهی تغذیه ای در تامین میکرو المان ها و عناصر ضروری بدن است و هرگز منظور از آب آشامیدنی H2O خالص یا بدون یون نیست. آن هم در شرایطی که حذف املاح مفیدی همچون کلسیم، منیزیم، فلوراید، و… برای بدن و جامعه ای که در معرض پوسیدگی های دندانی و پوکی استخوان (استئوپروز) آنمی، کمبود ید و … قرار دارد، خدمت محسوب نشده و آسیب زا می باشد.
10- خرید و بهره برداری از دستگاه های تصفیه آب به نام سلامت و ارتقاء بهداشت صورت میگیرد، در حالی که جز تحمیل هزینه مالی، ثمر دیگری برای خانواده ها ندارد.
11- استفاده از دستگاه های تصفیه آب خانگی مصرف آب را افزایش میدهد. زیرا در عمل، فیلترهای R.O آب را به 2 بخش آب کم یا بدون املاح، و آب پر املاح مستقیما به خروجی فاضلاب رفته و مصرف کنندگان، آب تبدیل شده به فاضلاب را نمی بینند.