تعریف اصطلاحات رایج در صنعت تهویه و تبرید

سایت دیفراست www.defrost.ir مرجع تعمیرکاران لوازم خانگی

برای عضویت در کانال تلگرام ما ؛ روی نوشته زیر کلیک نمایید

(کافی است برنامه ی تلگرام را روی کامپیوتر خود نصب نمایید تا با کلیک روی نوشته ی زیر مستقیما به کانال تلگرام ما بپیوندید)

کانال تلگرام گروه تولیدی دیفراست

defrostgrop@

 

 

1- تبرید :

مرحله ای از رفع گرما از یک محیط یا یک جسم به منظور گرم کردن دمای آن و انتقال دادن گرمای فوق به فضا یا جسم دیگر.

2- گرما :

گرما شکلی از انرژی است، خاصیتی مشخص و قابل اندازه گیری از تمام ماده.

کمیت گرما به کمیت جسم و نوع جسم درگیر مرتبط است.

3- دما :

دما مقیاس شدت، یا سطح گرما است.

4- واحد کمیت گرما :

واحدی که با آن اندازه کمیت گرما محاسبه میشود، واحد حرارتی بریتانیایی است، که اکثرا به وسیله تلخیص آن

Btu شناخته میشود.

5- BTU (بی تی یو) :

مقدار انرژی حرارتی لازم برای بالا بردن دمای یک پاوند آب، به مقدار یک درجه فارنهایت.

6- گرمای محسوس :

گرمایی است که به یک جسم افزوده شده یا از آن رفع (کم) شده و میتوان آن را به وسیله تغییر در دمای جسم

مذکور اندازه گیری نمود.

7- گرمای نهان :

گرمایی است که به یک جسم اضافه شده یا از آن رفع میشود تا تغییری در حالت آن ایجاد نماید، بدون آنکه تغییری

در دمای آن حاصل شود.

8- گرمای ویژه :

مقدار حرارت لازم برای بالا بردن دمای یک پاوند از همان جسم، به مقدار یک درجه فارنهایت.

9- انرژی :

انرژی همان قابلیت انجام کار به شمار میرود و ممکن است به فرم های گوناگون وجود داشته باشد.

مثال : انرژی گرمایی، انرژی مکانیکی.

10- تن سرمایی :

عبارت است از میزان سرمایی که یک تن یخ صفر درجه یا مقدار سرمای نهانی که 2000 پوند یخ صفردرجه در مدت

24 ساعت از دست میدهد تا به آب صفر درجه تبدیل شود.

11- درجه حرارت خشک هوا :

همان درجه حرارتی است که با یک ترمومتر معمولی نشان داده میشود.

12- حرارت مرطوب :

اگر هوایی را آنقدر خنک کنیم که به حالت اشباع برسد، این کیفیت هوا و نظیر آن را درجه حرارت مرطوب گویند.

13- درجه حرارت شبنم هوا :

درجه حرارتی است که هوا با مقداری بخار آب معین به حالت اشباع برسد و رطوبت موجود در آن شروع به تقطیر

شدن نموده و به حالت شبنم درآید.

14- رطوبت مطلق :

مقدار وزن بخار آبی است که در واحد وزن هوا وجود دارد.

15- رطوبت نسبی :

عبارت است از نسبت فشار آب هوای موردنظر به فشار بخار آب هوای اشباع شده در همان درجه حرارت.

 

♦ برای دانلود رایگان فایل pdf این صفحه کلیک کنید ♦

دریافت فایل

پاسخ بدهید

ایمیلتان منتشر نمیشودفیلدهای الزامی علامت دار شده اند *

*

error: قابل کپی برداری نمی باشد!