بررسی دلایل ایجاد خش و یا لکه بر روی ظروف هنگام شستشو با ماشین ظرفشویی

سایت دیفراست www.defrost.ir مرجع تعمیرکاران لوازم خانگی

برای عضویت در کانال تلگرام ما ؛ روی نوشته زیر کلیک نمایید

(کافی است برنامه ی تلگرام را روی کامپیوتر خود نصب نمایید تا با کلیک روی نوشته ی زیر مستقیما به کانال تلگرام ما بپیوندید)

کانال تلگرام گروه تولیدی دیفراست

defrostgrop@

 

 

 

⇐ خش افتادن غیر از لک شدن یا سفیدک زدن ظروف است.

⇐ راه ساده تشخیصش پاک کردن لکه با کمی سرکه است، اگر پاک شد لکه و اگر پاک نشد خش می باشد.

 

♦ در گام اول به بررسی دلایل ایجاد لکه می پردازیم؛

درست است که مایع جلا به دلیل کم کردن کشش سطحی آب و سُر دادن آب از ظروف، لکه را کم و یا از بین میبرد

اما دلیل ایجاد لکه، استفاده نکردن از مایع جلا نیست.

 

 

• معمولا لکه بر روی ظروف به دلایل زیر ایجاد میشود :

1- استفاده نکردن از نمک در مخزن نمک ماشین یا استفاده نکردن از نمک مخصوص ظرفشویی

(دقت بفرمایید که قرص ها یا پودرهای حاوی نمک، اولا رزین سختی گیر ماشین رو احیا نمیکنند دوما فقط

آب زمان شستشو را نرم میکنند. بنابراین در زمان آبکشی های بعدی خصوصا آبکشی آخر قرص و پودری در کار

نیست که آب را نرم کند! و این سختی آب(عموما نمک های کلسیم و منیزیم) به صورت لکه خشک شده و و روی

ظروف باقی می مانند در حالیکه سختی گیر ماشین در تمام مراحل آب نرم تولید میکند که برای این منظور

باید مخزن نمک ماشین از نمک گرانول که به نمک ظرفشویی معروف است پر باشد.)

 

2- تنظیم نبودن میزان سختی آب ماشین یا همان درجه نمک با سختی آب منزل، که امری بسیار مهم بوده و

باعث میشود با وجود نمک در مخزن ،سختی آب به اندازه لازم گرفته نشود و در آبکشی ها خصوصا آبکشی نهایی

ظروف لکه دار شوند که در صورت عدم وجود مایع جلا بر روی ظروف نمایان میشوند.

(متاسفانه حتی بعضی نصاب ها هم از این تنظیم اظهار بی اطلاعی می کنند)

 

3- کم بودن ماده شوینده نسبت به کثیفی ظروف

 

4-استفاده از پودر یا قرص یا مایع جلای تاریخ گذشته

 

5-نشت آب نمک از مخزن نمک به محفظه شست و شو (درب مخزن نمک محکم بسته نشده یا قبل از بسه شدن

تمیز نشده و خورده های نمک مانع از کیپ شدن درب میشود)

 

 

 

• نکته:

مایع جلا ممکن است مساله ی لکه را در بعضی شرایط حل کند ولی بدون مایع جلا هم به شرط رعایت موارد

فوق لکه نباید بوجود بیاید.

 

 

 

• دلایل ایجاد خش بر روی ظروف، در اثر شستشوی ظروف با ماشین ظرفشویی :

خش افتادن معمولا ارتباط چندانی به نداشتن نمک و قرص و پودر ندارد.

این حالت زمانی پیش می آید که احتمالا نمک در مخزن ریخته شده، قرص یا پودر خوب هم استفاده میشود

ولی بر روی ظروف شیشه ای خش ایجاد میشود.

 

⇐ ترکیب شوینده های قلیایی + آب نرم + دمای بالا + شیشه آلات = منجر به خورده شدن شیشه و یا همان خش می باشد.

 

1-ظرفشویی یک دستگاه سختی گیر دارد که سختی آب را به “مقدار مشخصی” کم میکند که باید متناسب

با سختی آب منزل تنظیم شود و آب نباید بیش از حد نرم شود.

 

2-ظرفشویی خود باید آب را نرم کند (بوسیله مگنتایزر یا بوسیله سختی گیر رزینی که با نمک احیا میشود)

چرا که پس از نرم کردن حدود 15% آب سخت ورودی را با آن مخلوط میکند که آب زیاد نرم نباشد و

روی ظروف خش ایجاد نشود و نصب هر نوع فیلتر سختی گیر پیش از ماشین، آب را زیادی نرم کرده و

منجربه ایجاد خش روی ظروف میشود.

بنابراین هنگام استفاده از ماشین ظرفشویی کافی است شما فقط نمک بریزید و درجه سختی آب را تنظیم

کنید، به هیچ وسیله ی اضافی نیاز نیست.

(توجه کنید که حتی سختی گیر یا همان نمک موجود در قرص های سه کاره برای ماشینی که سختی گیر

و نمک دارد و خودش آب را به اندازه نرم میکند، یک سختی گیر اضافی است و باعث میشود آب زیاد نرم شده

و منجر به ایجاد خش روی ظروف میشود.

مگر در ماشین هایی که گزینه  all in one دارند، وقتی از قرص استفاده میکنند در مرحله ی شستشو آب را

نرم نکنند و البته استفاده از شن گیر ها برای آبهای مناطقی که شن دارد، مانعی ندارد ولی فیلتر های

پلی فسفات و مغناطیسی و … اصلا! )

 

3-میزان شوینده باید متناسب با چربی ظروف باشد.

چربی ظروف را در سینک نگیرید. ماشین باید این کار را انجام دهد وگرنه مواد شوینده باعث خورندگی میشوند.

فقط باقیمانده ی غذا را تخلیه کنید، برای ظروف نه چندان چرب از یک قرص کامل استفاده نکنید یا پودر کم بریزید.

اگر مواد شوینده در محفظه شستشوی ماشین از چربی ها بیشتر باشند، چون ماشین آب را نرم کرده

خورندگی یک امر طبیعی است.

 

4- دمای شستشو را متناسب با کثیفی ظروف انتخاب کنید. اگر ظروف خیلی چرب نیستند برنامه های سبک

را استفاده کنید، 50 درجه کافی است.آب نرم و شوینده بیش از چربی ظروف در آب نرم با دمای بالا حتما

خوردگی و خش ایجاد میکند.

زمان شستشو چندان اهمیتی ندارد اما دما و شوینده فقط زمانی زیاد باشد که واقعا نیاز است.

 

=============================================================================================================================

کلمات کلیدی : دلایل ایجاد لکه بر روی ظروف, دلایل ایجاد خش بر روی ظروف, ارتباط ایجاد خش بر روی ظروف با سختی آب, بررسی تفاوت بین خش و لکه بر روی ظروفی که با ظرفشویی شسته میشوند

پاسخ بدهید

ایمیلتان منتشر نمیشودفیلدهای الزامی علامت دار شده اند *

*

error: قابل کپی برداری نمی باشد!